Bira koskoca bir dünya ve başlı başına bir sanattır, "Bira hamallıktır yeeaaaa" diyenlere karşı kurulmuş bilgi ve paylaşım amaçlı bir blogdur.


Brewstival vol.4 4 Ağustos'ta İstanbul'da

Brewstival vol.4 4 Ağustos'ta İstanbul'da

Dünya’da yükselen trendlerin ve hızla büyüyen sektörlerin başında gelen iki büyük başlık var: Butik (Craft) bira ve Ev Biraclığı (Homebrewing). Başta Amerika olmak üzere, Avrupa’da da hızla yayılan evde bira yapımı ülkemizde de uzun süredir sevilen uğraşlardan biri. Ardı ardına açılan küçük üreticiler ile yeni türlerin beğenimize sunulması sayesinde de giderek daha çok kişinin dikkatini çekiyor.

Bu ilginin sonucunda amatör de olsa çeşitli organizasyonlar, etkinlikler, tadımlar ve eğitimler bir süredir ev biracılarının ajandalarında kendine her daim yer buluyor. Bu işi biraz daha planlı ve büyük çapta gerçekleştiren organizasyon ise Türkiye’nin en büyük bira festivali olan Brewstival.

Başladığından bu yana İzmir ve İstanbul’un dönüşümlü olarak ev sahipliği yaptığı festivalin dördüncüsü için sıra tekrar İstanbul’da. 4 Ağustos Pazar günü Swissotel the Bosphorus, le Chalet’te kapılarını bira severlere açıyor.

Türkiye’nin en büyük bira festivalinin hedefi, son yıllarda trend haline gelmiş evde bira yapan insanların bir araya gelebileceği ve ortak ilgi alanlarını birbirleriyle paylaşabilecekleri bir ortam sağlayabilmek. Katılımcılar kendi yaptıkları ev biralarını festival alanında kuracakları stantlarda katılımcılara sunacak.

Sadece bira tatmaktan ibaret olmuyor bira festivalleri. Her güzel biranın arkasında o birayı daha da güzel yapan bir yancı yemek ya da atıştırmalık mutlaka vardır. Bu felsefeden yola çıkarak Keyif Haritası tarafından derlenen lezzetler ile de bir menu oluşturulacak.

Konu ev biracılığı olunca, hepimiz daha fazlasını öğrenmeye aç ve meraklıyız. Festivalde biraları tattık, yemekleri yedik, sonar eve mi gidelim yani? Bu kadar mı? Tattığınız güzel biraların ardındaki teknikler, üretim yöntemleri ve sırları hakkında bilgi almak istemez misiniz? İşin ucunda kendi biranızı daha da iyi yapmak varsa hele. Brewstival bu bağlamda da doyurucu bir içeriğe sahip. Geçmiş senelerde gerçekleşmiş eğitim, atölye ve paneller size içerik hakkında kabaca fikir verebilir:

  • Günümüzde Bira Eğilimleri

  • Kraft Bira Gelişimi

  • BJCP Anlatımı ve BJCP Bira Tadımı Brewstival Yarışma Değerlendirmesi

  • Bira Yemek Eşleşmeleri

  • Bira Kokteyl Yapım Atölyesi

  • Evde Bira Yapımına Başlangıç

  • Tadım Kriterleri

  • Türkiye’de Biracılık

Brewstival vol 4 biletleri 79 TL’den satışa sunulacak ve biletlere 1 içecek dahil. Biletinizi hemen ayırtın:

http://www.biletix.com/etkinlik/YTM95/TURKIYE/tr

Bira susuzluğu giderir mi? Spordan sonra bira içmeli miyim?

Bira susuzluğu giderir mi? Spordan sonra bira içmeli miyim?

BJCP sınavı nedir? Nasıl jüri olunur?

BJCP sınavı nedir? Nasıl jüri olunur?