Bira koskoca bir dünya ve başlı başına bir sanattır, "Bira hamallıktır yeeaaaa" diyenlere karşı kurulmuş bilgi ve paylaşım amaçlı bir blogdur.


Dünyanın ilk "Bira Oteli" haftaya Ohio'da açılıyor. Teşekkürler BrewDog

Dünyanın ilk "Bira Oteli" haftaya Ohio'da açılıyor. Teşekkürler BrewDog

Yatağa fıçı bira servisi?

Haftaya bugünlerde dünyanın bira konseptli ilk oteli resmi olarak açılmış olacak. 27 Ağustos'ta kapılarını açacak olan "Doghouse" (Köpek Kulübesi - BrewDog ismi ile bağlantılı) isimli tesis BrewDog'un Amerika merkezlerinden biri olan Canal Winchester'da yer alıyor.

Brewdog'un resmi hesabından bir fotoğraf

BrewDog'un deidğine göre otel şimdilik türünün ilk örneği. Brewery'de konaklayabilir, aynı zamanda brewmasterları bira yaparken izleyebilirsiniz. Odalar üretim alanına ve kocaman tanklara bakıyor.

Ayrıca her odaya uzanan fıçı bira muslukları ve duşta yer alan ağzına kadar bira dolu bir dolap da sizi bekliyor. 32 odalı tesisin 2 tane de suiti bulunuyor. Sizin için fiyatlara da baktım, şua n 162$ bir gecelik fiyat. Bazı haftasonları 182$'a kadar çıkıyor.

Detayları öğrenmek, odaları gezmek ve rezervasyon için:

https://www.brewdog.com/usa/doghouse

 

 

Peki fikir gerçekten yeni mi?

Geçen senenin başlarında, Denver'daki The Source Hotel'de kalmak istediğinizde, resepsiyonda sizi hazır bekleyen fıçı biralardan bira servis edilmeye başlanmıştı. Fıçı bira hattı ünlü "New Belgium Brewing Company"'nin işlettiği brewery'den otele uzanıyor ve iki tesis de iç içe. Aslında fikrin çıkış noktası da insanların seyahat ettikleri yerlerde "değişik ve farklı" deneyim aramasından kaynaklanıyor. Kaldığınız otelde Corona, Budweiser, Heineken yerine daha özel biralar içmek kim istemez ki?

Fikir yeni gibi gözükse de hazırlıklar aslında bir kaç senedir devam ediyor ve bunu yapan tek kişi Brewdog ve New Belgium değilmiş. Mesela Denver Havalimanındaki Westin Otelinde Tivoli'nin biraları servis ediliyor. Havaalanında bira içeceksem bunun craft bira olmasını tercih ederim tabii ki de.

Bira dünyasında yeniliklerin ve haberlerin sonu yok. Takipte kalın.

 

IPA türüne detaylı bakış: IPA dili ve edebiyatı; terimler

IPA türüne detaylı bakış: IPA dili ve edebiyatı; terimler

NEIPA, Milkshake IPA, Brut IPA...Dünya'daki yeni IPA trendleri

NEIPA, Milkshake IPA, Brut IPA...Dünya'daki yeni IPA trendleri